Grønn pesto med mandler og Västerbottensost 15 minutter
60 gram Basilikum, friske blader
1-1/2 dl olivenolje
50 gram Västerbottensost eller annen fast ost
1/2 sitron, saften av
2 røde tomater, godt modnet
50 gram mandler, ristede
1/2 hvitløk, finhakket
Salt
Sort pepper
Slik gjør du
Skyll basilikum i kaldt vann, skjær opp tomaterne og ostten i mindre biter. Rist
mandler i en stekepanna på medium varme (de må ikke svies). Ha alle ingredienserne oppi en food prosessor og kjør til massen er jevn og fin. Smak av med salt og pepper.
Denne pestoen er ypperlig til stekt bacon eller pancetta med noen form for pasta. Middag på en, to, tre!
...hilsen "Hobbykocken"
Spennende! Bruker ofte Vesterbottenost i stedet for Parmesan, men har aldri brukt den i pesto.
SvarSlettPassar till allt!
SvarSlettJättegott!