Hei igjen, som dere ser tar jeg fri i helgene og av og til litt lenger også :-) Men nå er jeg her igjen og idag tenkte jeg at dere skulle få ett lite tips som kan være flott å ta i bruk ved diverse anledninger. Bursdager for eksempel! Gustav fyller jo 1 år om ikke så lenge så jeg driver og "prøvebaker" noen kaker og idag ble det muffinsbakst. Jeg gjorde på forhånd klart 4 ulike fyll og brukte en del boller men resultatet ble fabelaktig!
Muffinsvariasjon 30 minutter, 16 stykker, 200 grader
Fyll 1
Raspet sitronskall og saften av 1/4 sitron
Fyll 2
Skivet nougat og 1/3 dl kokos
Fyll 3
Finhacket nøttesjokolade og skiver av 1/4 stort pære
Fyll 4
1/3 Raspet gulrot, 1 ss hasselnøttolje og 1/2 ss kanel
Smet
2 egg
2 dl sukker
150 gr smeltet smør
1/2 dl helmelk
3 dl vetemel
1 ts vanljesukker
1 ts bakepulver
Slik gjør du
Gjør klart alt fyll i fire ulike boller slik at du kan arbeide kjapt. Sett stekeovnen på 200 grader og sett ut ca 16 muffinsformer på et ovnsgaller. Rør egg og sukker luftig, som eggedosis. Smelt smør i micro eller på plate og ha i melken. Bland mel, vaniljesukker og bakepulver i en separat bolle og ha dette oppi eggedosisen. Hell i melk og smør og rør sakte til alt er blandet men ikke rør lenge da virker ikke bakepulveret så godt som det skal. Fordel den ferdige smeten i de fire ulike fyllene og hell 2/3 i dobble muffinsformer. Stek i mitten av ovn i ca 15 minutter. Vil dere ha topping anbefaller jeg en enekl blandning av Philladelphiaost, melis og eventuelt litt smør.
Smaskens altså!
Hilsen... "Hobbykocken"
Vad duktig du är Maria
SvarSlettjag blir riktigt sugen på att baka
som jag sa så gjorde jag äppelkaka i helgen och det var tur för nu har alla äpplen blåst ner
har du fått min äppelkaka med mördeg som man rullar och skivar? Mums och så snyggt